|
Téma: Nemoci |
Veris
27.12.2009 | Chtela jsem se zeptat jakyma nemocema muze trpet bisonek..? Můžou trpět i luxaci? |
|
Slapničková
27.12.2009 | Luxace patelly ano - postihuje především jedince malých plemen |
|
janula
30.12.2009 | Jsem neznalec,co je to ta luxace a jak se projevuje? |
|
Slapničková
31.12.2009 | Patella neboli kolenní čéška je důležitá část kolenního kloubu zadní končetiny, upínají se na ni svaly natahující koleno. Luxace patelly (čéšky) je onemocnění, které způsobuje vykloubení kolena, a tím problémy s pohybem. Těžší případy mohou být pro psa dost bolestivé. Luxace čéšky může být dědičná nebo následek zranění, případně nedostatečné kloubní výživy v době růstu.Nejčastěji jsou luxací patelly postižena malá plemena (čivava, pražský krysařík, toy pudl atd.), ale projevuje se také u mnoha dalších plemen. Některé kluby požadují pro chovnost toto vyšetření u bišonků zatím není povinné. Záleží na dobrovolnosti chovatelů bišonků zda toto vyšetření svému psu který bude působit v chovu nechájí udělat. Já jsem například nechala vyšetřit mé krycí psy. A podstoupí je i moje chovné feny, které budou působit v chovu od roku 2010.
|
|
janula
31.12.2009 | Díky za vysvětlení paní Slapničková!Jěště bych se chtěla zeptat,jakou kosmetiku používáte na ty Vaše pejsky?A jestli po každé procházce a venčení mu neškodí,že mu myju pacinky a bříško?Nějak se nemužu v tom všem zorientovat.A taky co dáváte za stravu?Vřele děkuji! |
|
Slapničková
02.01.2010 | All systems - šampon Whitening, časté omývání nevadí, a používám granule BOSCH - již takřka 20 let, občas zkusím i jinou značku, ale vždy se pokorně vrátím zpět k Bosch. |
|
janula
02.01.2010 | Díky moc za cenné rady moc si toho vážím!Šamponek už jsem našla na internetu,určitě si ho objednám!Ty granule jsem taky našla ale nevím jaké vybrat!Buďte tak hodná a ještě s tímto mi poraďte!Náš Daník ma skoro 2roky a váži 7,2kg.Není to jistě ideální váha pro bišonky ale mně to nevadí miluje ho celá naše rodina,hlavně syn/27let/ a manžel,který údajně ani jeden nechtěli psa!Díky moc!Dívala jsem se na Vaše stránky,úžasně krásní pejsci! |
|
vali sirladinek@seznam.cz 14.01.2010 | Prosím Vás chtěl bych se zeptat, proč našemu bišonkovi starý je 3 roky neustále ukapává moč je to dost nepříjemné děkuji. |
|
Radka
14.01.2010 | To: vali ...... Nejlepší bude, když se na to zeptáš veta. Určitě to není normální a může jít o nějaký zánět močáku, prostaty, či co ještě! Být tebou, co nejdříve bych hnala k vetovi!!! |
|
Jméno (přezdívka):
Email:
|
Komentář k tématu "Nemoci"
|
|